Yeşilçam'ın Usta Oyuncusundan Acı Haber!

Usta oyuncu Sevda Ferdağ, uzun süredir hastalıkla mücadele ettikten sonra Cihangir'deki evinde vefat etti.

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusundan Acı Haber!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1942 yılında doğan Sevda Ferdağ, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Oyunculuk kariyerine 1958 yılında "O Günden Sonra" filmiyle adım atan Ferdağ, Türk sinemasında unutulmaz eserlere hayat verdi. "Kapıcılar Kralı", "Seninle Son Defa", "Sehvet Kurbanı", "Derbeder", "Sıcak Saatler", "Aşkın Dağlarda Gezer", "Güle Güle", "Aşk Güzel Şeydir", "Hanım Ağa", "Kumkapı Olayı / Üzgünüm" gibi birçok filmde rol aldı.

Ferdağ'ın vefatıyla ilgili Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı" dileğinde bulunuldu. Sabah saatlerinde yaşamını yitiren Ferdağ'ın ölüm haberi, sevenlerini ve sinema camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Gençliğinde, oyunculuğa Almanya'da devam etme kararı alsa da ablasının ısrarı üzerine 1963 yılında Türkiye'ye geri dönen Ferdağ, "Azrailin Habercisi" filmiyle tekrar sinemaya döndü. Bu filmle dikkatleri üzerine çeken Ferdağ, Türk sinemasının en gözde isimlerinden biri haline geldi. Yaklaşık 150 filmde rol alan Ferdağ, Yeşilçam döneminin sevilen oyuncularından biri olarak hafızalarda yer etti. Sanatçı kişiliği ve özgün oyunculuğuyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Sevda Ferdağ, Türk sinemasının vazgeçilmezlerinden biri olarak anılmaya devam edecek.