Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti

Hafize Gaye Erkan görevinden affını istedi.

Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti

Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca önemli bir sorumluluğu üstlenmiş bir isim olarak, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile bu önemli pozisyondan ayrılma kararını kamuoyu ile paylaştı.

Erkan, açıklamasında şu detaylara yer verdi: "Göreve başladığım 8 Haziran 2023 tarihi itibarıyla, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı gibi kritik ve onurlu bir görevi yürütmekteyim. Bu topraklarda doğmuş ve büyümüş, eğitim almış bir birey olarak, ülkeme hizmet etmek üzere hiçbir kişisel çıkarı gözetmeden bu görevi kabul ettim. Görevi üstlendiğim andan itibaren, bir annenin yoğun iş yükü altında dahi milletimize hizmet etme azmi içinde oldum. Ekonomik programımızın olumlu yönde ilerlemesi, rezervlerimizin artışı ve enflasyon eğilimlerindeki iyileşmeler, politikalarımızın başarısını göstermektedir. Ancak, son zamanlarda kişisel itibarımı hedef alan asılsız kampanyalar nedeniyle, özellikle genç evladımın ve ailemin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi adına, görevimden affımı talep etme kararı aldım. Bu süreçte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olarak, hizmet etme onurunu yaşadım ve bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Yaklaşık 9 ay boyunca, gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle çalışan değerli mesai arkadaşlarıma minnettarım. Ayrıca, 22 yıllık Amerika'daki profesyonel kariyerimin ardından ülkeme dönüp hizmet etme fırsatını bana sunan ve desteklerini esirgemeyen herkese, özellikle de Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarım."

Erkan'ın bu duyurusu, Türkiye ekonomi yönetiminde önemli bir değişikliğin habercisi olarak, hem kamuoyunda hem de finans çevrelerinde geniş yankı buldu. Erkan, görevi süresince karşılaştığı zorluklara ve kişisel fedakarlıklara değinirken, aynı zamanda ekonomi politikalarının getirdiği olumlu gelişmeleri ve bunların ülke için önemini vurguladı. Görevinden ayrılma kararını, ailesine ve özellikle de genç evladına olan sorumlulukları çerçevesinde aldığını belirterek, bu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti.

Yeni Başkan Atandı

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu.