Suruç Kaymakamlığı'na Atanan İsim Belli Oldu!

Suruç Kaymakamlığı'na Atanan İsim Belli Oldu!

Suruç Kaymakamlığı'na Atanan İsim Belli Oldu!

2024 yerel seçimleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından kazanıldı. Seçim sonucunda,

DEM Parti'den Müslüm Baran ve Ayten Kaya belediye eşbaşkanı olarak göreve başladılar. Bu gelişme, önceki dönemde kayyum olarak atanan ve belediye başkanlığı görevini yürüten İbrahim Güneş'in Kahramanmaraş'a tayin edilmesiyle birlikte gerçekleşti.

Yerel yönetimdeki bu değişiklik, ilçe için yeni bir sayfa açarken, Ahmet Fatih Sungur'un Şanlıurfa Vali Yardımcılığından vekaleten Suruç Kaymakamlığına atanması da resmiyet kazandı.

Sungur'un ataması, henüz resmiyet kazanmamış olsa da alınan kulis bilgileri bu doğrultuda. 

Ahmet Fatih SUNGUR kimdir? 

Karaman doğumlu ve aslen Yozgat Sarıkaya'ya kayıtlı Ahmet Fatih Sungur, eğitimini Sivas'ta tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 2017'de mezun oldu. Kaymakamlık sınavını başarıyla geçen Sungur, Isparta'da başladığı mülki idare amirliği kariyerine, Hatay Payas ve Manisa Demirci'de devam etti. Yüksek lisansını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde sürdüren Sungur, eğitimini tamamlamasının ardından Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı ve şimdi de Suruç Kaymakamı olarak atanmıştır.