e-Devlet'in Yeni Hizmetiyle Emekli Maaşınızı Öğrenin

e-Devlet platformuna emekli adayları için yeni bir özellik eklendi. Artık gerekli şartları sağlayan kullanıcılar, basit bir işlemle emekli olmaları durumunda alacakları muhtemel maaşı öğrenebilecekler.

e-Devlet'in Yeni Hizmetiyle Emekli Maaşınızı Öğrenin

e-Devlet portalı, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor ve birçok işlemi dakikalar içinde gerçekleştirebiliyor. Bu platform sayesinde doğru ve güvenli bilgilere erişmek mümkün hale geliyor.

Son olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet'e yükledi. Artık emekli adayları, SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamayı e-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilecekler.

EMEKLİ MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?
Emekli maaşı sorgulaması yapmak için e-Devlet portalına giriş yapılması gerekiyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılarak "4A emekli aylık bilgisi hesaplama" seçeneğine tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgilerin girilmesinin ardından alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.

Bu yeni özellik, kullanıcı dostu bir uygulama olarak beğeniyle karşılandı ve e-Devlet kapısı, dijitalleşen Türkiye yolunda önemli bir araç haline geldi. Devlet tarafından sunulan hizmetler, e-Devlet aracılığıyla elektronik ortamda vatandaşlara sunuluyor.