Deprem Konutlarında İlk Kura Çekimi ve Anahtar Teslim

Deprem Konutlarında İlk Kura Çekimi ve Anahtar Teslim

Geçtiğimiz yıl meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilk etapta inşa edilen deprem konutlarının teslimatına başlanıyor. İlk kurayla birlikte anahtar teslim töreni, bugün Hatay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Erdoğan, ilerleyen günlerde Şanlıurfa'da düzenlenecek anahtar teslim törenine de katılacak. Şanlıurfa'da toplamda 4,469 deprem konutundan, bunun 108 tanesi kırsal alanda olmak üzere 1,314'ünün inşası tamamlanmış durumda.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edilen 46 bin konut, hak sahiplerine kura ile teslim edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kura çekimine ve anahtar teslim törenine katılacak. İlk anahtar teslim töreni, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da bugün gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın da Gaziantep'te inşa edilen deprem konutlarının teslim törenine iştirak edecek.

Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde; Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da düzenlenecek anahtar teslim törenlerine katılacak. Şanlıurfa'daki törende 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlar için yapılan 4,469 deprem konutundan 108 tanesi kırsalda olmak üzere 1,314'ünün inşası tamamlanmış durumda. Erdoğan'ın, 7 Şubat'ta Şanlıurfa'daki törene katılması bekleniyor.